loader image
 

Hasznos tudnivalók

Gél-lakk:

Tartós lakkozás. Nem erősíti a saját körmünket. Maximum 2 hét az élettartama! Azoknak ajánljuk akiknek erős a saját körmük.

Megerősített gél-lakk:

Rugalmas anyaggal megerősítjük a saját körmöt így kicsit nagyobb igénybevételt bír majd mint a sima gél-lakk. Azoknak ajánljuk akiknek erős a saját körmük, tudnak rá vigyázni és szeretnének egy kis szabad szélt. Élettartama 2 maximum 3 hét!

Műköröm:

Zselé:

Rugalmas anyag, könnyebben reszelhető. Élettartama maximum 4 hét!

Porcelán:

Merev anyag, levegőre köt. Élettartama maximum 4 hét!

PolyGel:

A két fenti anyag keveréke. Élettartama maximum 4 hét!

Tévhitek:

A köröm egy elhalt szaru réteg ezért NEM KELL PIHENTETNI, NEM LÉLEGZIK!!! (Ha jó szakemberre bízzuk a körmeinket és mi is vigyázunk rájuk nem fognak elvékonyodni saját körmeink!) Viszont ha magunknak szedjük, tépkedjük le az anyagot a körmeinkről az károsíthatja, elvékonyíthatja saját körmeinket, ezt bízzuk szakemberre!
A legtöbb anyag kötés gyorsítót tartalmaz és UV fényre köt ezért a lámpába téve kezüket hőképződés keletkezik így égető érzést érezhetünk ami kellemetlen érzés, de NEM KÁROSÍTJA A SAJÁT KÖRMÜNKET!!!

Tanácsok:

A normális 3 – max. 4 hét töltési időintervallumot mindenképp tartsuk be! Lehetőség szerint ne húzzuk ki 5-6 és kitudja hány hétre, hisz a hetek elteltével egyre nagyobb lenövésünk miatt egyre instabilabb lesz a körmünk így könnyen fellevegősödhet – felfeszülhet, betörhet – letörhet!
Ha észrevesszük, hogy fellevegősödik, betörik az anyag a körmünkön minél előbb keressük fel körmösünket hisz a hajszálrepedéseken és a fellevegősödött területeken könnyen beszivároghat a víz ami bepállhat, és akár alga vagy gomba is kialakulhat körmeinken!!! A RENDSZERES KARBANTARTÁS, ÁPOLÁS NAGYON FONTOS!!!
Különösen igaz ez az olyanokra akik munkájuk során nagy igénybevételnek teszik ki kezeiket: mosogatnak, sokat nyúlnak vízbe, takarítanak, vegyszereket használnak, vendéglátásban dolgoznak. Nekik különösen figyelniük kell a megfelelő ápolásra, karbantartásra!
Köszönöm, hogy elolvastátok!
Forrás: Marton Betti videója alapján írtam össze a pontokat: https://www.facebook.com/bettinanaildesign/videos/382860132322721/